Kjærgaard A/S stod klar, da broen brød sammen hos Lantmännen Unibakedecember 2, 2015
Der er godt gang i bageriet hos Lantmännen Unibake. De bager tonsvis af brød, wienerbrød og mange andre lækre ting. Det stiller store krav til de maskiner og robotter, der indgår i produktionen.
I begyndelsen af 2015 var det tid til at udskifte en pladerobot, der takkede af efter lang og tro tjeneste, og Lantmännen Unibake kontaktede Kjærgaard A/S.
– Styringsmæssigt havde vi en noget forældet pladerobot, som vi ikke kunne få reservedele til længere. Til sidst brød broen, som pladerobotten sad på, sammen. Derefter tog vores vedligeholdelseschef Klaus Toft kontakt til Kjærgaard A/S. Siden har vi oplevet en utrolig professionel proces, fortæller produktionsleder Klaus Fåborg Kristensen og fortsætter:
– Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med især deres projektleder Niels Kjær Hansen. Han har vist den form for seriøsitet, som vi forventer på et projekt af denne størrelse. Vi har haft en rigtig god korrespondance omkring, hvordan anlægget kører, og det har været et tæt parløb. Mit indtryk af hele projektgruppen har været positivt. Jeg kan ikke sætte en finger på deres arbejde hos os, lyder det fra Klaus Fåborg Kristensen.
Altafgørende for fremtiden
Pladerobotten har i skrivende stund kørt i fire-fem uger, og Lantmännen Unibake har oplevet meget få udfordringer.
– Der har været ganske få fejl, og det har været i småtingsafdelingen. Kjærgaard A/S har opdaget fejl, som de selv har rettet. Det er fejl, vi ikke selv ville have opdaget. Vi oplevede stop og fejl konstant på den gamle pladerobot. Efter vores samarbejde med Kjærgaard, kører det bare. Det er altafgørende for fremtiden at have en maskine der virker. Når vi har dag til dag-leveringer, så er det frustrerende med en robot, der ikke kører. Vi skal producere her og nu, forklarer Klaus Fåborg Kristensen.
Fantastisk samarbejde
Niels Kjær Hansen, der er senior projektleder hos Kjærgaard A/S, har været involveret i processen fra begyndelsen, og han lægger ikke skjul på sin begejstring over projektet.
– Samarbejdet med Lantmännen Unibake har været fantastisk, og kommunikationen har under hele projektet været baseret på fakta og tillid, hvilket har gjort beslutningsprocesserne nemmere. Vi har haft mulighed for at tilgå udstyret efter behov og har kunnet færdes frit i området – naturligvis inden for de retningslinjer, der er for hygiejne mv., fortæller Niels Kjær Hansen og fortsætter:
– Generelt blev vi taget godt imod hos Lantmännen Unibake, der agerede meget professionelt, og jeg har kun ros til Klaus Toft og Klaus Fåborg Kristensen, der sikrede arbejdsro under hele ombygningen. Det var helt klart medvirkende til, at implementeringen forløb planmæssigt, og at tidsplanen holdt. Lantmännen Unibake stillede én ressource til rådighed under hele ombygningen, og vedkommende deltog meget professionelt og kompetent i projektet på samme vilkår som resten af gruppen. Under den fem dage lange implementering afholdt alle interessenter et kort morgenmøde hver dag, og det blev – trods travlhed i produktionen – opprioriteret af alle parter, hvilket løftede samarbejdet og effektiviteten markant i en presset tidsplan. Projektgruppen har under hele forløbet arbejdet meget selvstændigt, professionelt og proaktivt, og udfordringerne er blevet taget imod med indbyrdes koordinering og masser af knofedt, slutter Niels Kjær Hansen.
- Rob-Pal – low cost palletering
Robotpalletering er en af vores absolutte specialer. Vi har udviklet Rob-Pal som en sikker og
- Rob-Spector – ubemandet 3D-kontrol af paller
De fleste kan nikke genkendende til dyre og ærgerlige stop forårsaget af defekte returpaller, der
- Rob-Pack – fleksibel og fuldautomatisk pakning
Håndtering af emner i forbindelse med pakning, maskinilægning og -udtagning er nært beslægtet med robotpalletering
- Rob-Flex – lynhurtig pick’n’place
Vi har udviklet robotmodulet Rob-Flex, som er en komplet celle opbygget omkring en lynhurtig delta-parallelrobot.